סמינר חודש מרץ - ערים חכמות

ב-14.3.16 קיימנו סמינר מחקרי בנושא "ערים חכמות" בהשתתפות פרופ' איל בן-דור וד"ר ערן טוך.

ביום ב', ה-14.3.16 קיימנו את סמינר חודש מרץ של מרכז העיר, הפעם בנושא "ערים חכמות".

במסגרת הסמינר דיבר פרופ' איל בדן דור (החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם)  על טכנולוגיית החישה מרחוק ההיפרספקטרלית לשימושים עירוניים שונים, ואילו הזדמנויות וסיכונים כרוכים בשימוש בה במסגרת תהליך קבלת ההחלטות השוטף בעיר. אחריו דיבר ד"ר ערן טוך (המחלקה להנדסת תעשייה), אשר דיבר על "מעקב אחר מיקום בני האדם בעיר החכמה: הזדמנויות וסיכוני פרטיות" והציג במסגרת הרצאתו מודלים שונים שקבוצת המחקר שלו גיבשה להגן על פרטיות המשתמשים גם במסגרת מחקר העושה שימוש נרחב בטכנולוגיית מיקום.

על הרצאותיהם הגיב ד"ר ארז שמואלי ​(המחלקה להנדסת תעשייה, אוניברסיטת ת"א), ראש מעבדת ה-Big Data באוניברסיטה אשר העלה לדיון את השאלה - מה היא בעצם עיר חכמה, והאם היא משרתת את התושבים.