סמינר חודש ינואר - סוגיות בתחבורה עירונית

ב-3.1.16 קיימנו סמינר מחקרי בנושא "סוגיות בתחבורה עירונית" בהשתתפות פרופ' יוסי ברכמן ופרופ' יצחק בננסון.

ביום א' ה-3.1.16 קיימנו את סמינר המכון לחודש ינואר, תחת הכותרת "סוגיות בתחבורה עירונית". במסגרת הסמינר עסקנו בשתי בעיות עדכניות בתחום התחבורה בעיר - מימון פרוייקטי תשתית וטכנולוגיה למציאת חנייה. המשתתף הראשון, פרופ' יוסי ברכמן (החוג למידניות ציבורית, אוניברסיטת ת"א ו-CCNY) דיבר על האתגר שבמימון פרוייקטי תשתית מאסיביים לתחבורה, בהרצאה שכותרתה היה Tangled Decisions: Supplying the Infrastructure We Ride On. אחריו דיבר פרופ' יצחק בננסון (החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת ת"א), אשר הציג שיטות חדשות לחיזוי מקומות חנייה פנויים בעיר, וטען כי מציאת חנייה היא מאנם בעיה מורכבת, אך היא על סף אפשרות החיזוי.

לדבריהם הגיב פרופ' טל רביב מהמחלקה להנדסת תעשייה, אשר כרך בין שני הדברים והתייחס למורכבות הקיימת בתחבורה בעיר.