קול קורא: מלגות בתחום התחבורה החכמה

פתוח לסטודנטים לתואר שני, שלישי, ופוסט דוק' באוניברסיטת תל אביב

מכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה באוניברסיטת תל אביב שם לו למטרה לקדם מחקר יישומי ולעודד שיתופי פעולה עם התעשייה בעולם התחבורה החכמה. אנו מזמינים תלמידי מחקר, העוסקים בפיתוח כלים וידע הנדרשים לקידום תחום זה, להגיש בקשה למלגת הצטיינות. שווי המלגה עד 50% ממלגת קיום.

מי זכאי להשתתף?

סטודנטים לתואר שני, שלישי, ופוסט דוק' באוניברסיטת תל אביב.

מתי ואיפה נרשמים?

ניתן להגיש הצעות עד תאריך 4/10/2018 למייל  ilito@tauex.tau.ac.il, החלטה תתקבל במהלך אוקטובר 2018.

מה הנושא?

תחום התחבורה עובר שינויים מהפכניים. עולם התחבורה החכמה כולל מספר נדבכים בהם: כלי רכב (חשמליים ואוטונומיים), קישוריות בין כלי הרכב, משתמשי הדרך והתשתיות (דרך עירונית / בינעירונית, רמזורים, חניה וכו'), ממשקים (אופן השימוש באמצעי התחבורה השונים) ויישומים מבוססי מקום. ישקלו הצעות מחקר בנושאים מגוונים. למשל:

• ניידות כשירות (MAAS), תחבורה שיתופית, תחבורה ציבורית גמישה ואדפטיבית
  • לוגיסטיקה עירונית
  • חישה ועיבוד מידע לתחבורה חכמה
  • סביבת נהג / נוסע / הולכי רגל

המחקר יתבסס על מתודולוגיות מתחומים כמו מדעי הנתונים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, חקר ביצועים וניתוח גורמי אנוש.

מה נדרש להגיש?

• פרטי מגיש/ת ההצעה (שם מלא, שם מנחה, פקולטה / מחלקה, שנת לימודים בתואר הנוכחי).
  • תקציר (עד 3 עמודים), הכולל: רקע מדעי - תיאור הבעיה, מטרות ויעדים, שיטה - תיאור הפתרון המוצע (מידת החדשנות, תרומה לעולם התחבורה החכמה), תוצאות ראשוניות (יתרון) - מידת הישימות (היתכנות / מימוש) / מידת ההתקדמות הטכנולוגית והתרומה הצפויה לתחום.
  • קורות חיים אקדמיים של המגיש/ה (כולל פרסומים אם יש) והמלצה של המנחה.

** הזוכים במלגות יתבקשו לקחת חלק פעיל בכנסים וימי עיון של המכון

** קבלת המלגה לא תמנע השתתפות בקולות קוראים עתידיים של המכון

לשאלות, ד"ר עלית אופנהיים: 054-4221109 ilito@tauex.tau.ac.il

מכון שלמה שמלצר הוקם בסיוע תרומת משפחת שמלצר להנצחת זכרו של שלמה שמלצר ז"ל, שהיה אחד היזמים הבולטים והמשפיעים בתחום הרכב בישראל, איש חזון שהצטיין בראיית העתיד ובזיהוי מגמות חדשנות בשוק, אוהב המדינה והארץ.