DIGITAL SOCIETY | סיכום הסדנא המשותפת בין אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ציריך

המשך שיתוף הפעולה המחקרי בעקבות הסדנא שנערכה ב-14 וה-15 באוקטובר, 2020

TAU & UZH Digital society Workshop

הסדנא המקוונת התבססה על מסקנות מפגש משותף שהתקיים בספטמבר 2019, טרם מגיפת הקורונה. הסדנא, שתוכננה להתקיים בתל אביב בחודש אפריל, נדדה לספירה הוירטואלית ונדחתה לאוקטובר 2020.

הרעיון מאחורי החיבור בין שני המוסדות האקדמיים נבע מאת פרופ' רענן ריין, לשעבר סגן נשיא האוניברסיטה, פרופ' יובל פורטוגלי, ראש מרכז העיר ופרופ' אבי ברנשטיין, ראש תכנית Digital Society באוניברסיטת ציריך.

תשתית המפגש היתה עמידה על קווי דמיון משותפים בין האוניברסיטאות תל אביב וציריך בנושאי ומטרות מחקר וזיהוי הזדמנויות לשיתוף פעולה.

21 חוקרים/ות בכירים/ות מאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ציריך נפגשו בסדנא המקוונת לשני ימי דיון בנושא חברות דיגיטליות תחת שתי תמות עיקריות. האחת עסקה בתקשורת ודמוקרטיה דיגיטלית והשניה בערים חכמות וניידות חכמה.

פרופ' פבריציו ג'ילארדי מאוניברסיטת ציריך הוביל את קבוצת דמוקרטיה ותקשורת דיגיטלית ופרופ' יצחק בננסון מאוניברסיטת תל אביב הוביל את קבוצת ערים חכמות וניידות.

הדיון העלה תחומי עניין ומחקר משיקים בשתי הקבוצות והוחלט לבדוק אפשרויות להמשך שיתוף הפעולה בין החוקרים והחוקרות.

אחד מפירות הסדנא הוא הפרוייקט המשותף עליו עומלת בימים אלו (פברואר 2021)  קבוצת ערים חכמות וניידות חכמה. עדכונים באשר לפרוייקט ינתנו בקרוב.