כיצד תשפיע מגיפת הקורונה על הערים?

פרופ' יובל פורטוגלי מסביר מדוע מוקדם מדי להספיד את העיר בכתבתה של מירב מורן מעיתון דה מרקר מתאריך 09.04.2020

Photo by K.Kliche via Pixabay

מתוך הכתבה:

האם הקורונה מנבאת את סוף העיר כפי שהכרנו אותה? פרופ' יובל פורטוגלי מהחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב, העומד בראש המרכז לחקר ערים ועירוניות באוניברסיטה, משועשע למשמע השאלה.

״עיר היא מוסד בן 5,000 שנה לפחות, וממלאת עבור האנושות כל כך הרבה פונקציות כלכליות, חברתיות, ביטחוניות ופסיכולוגיות, שאינן התגוננות מאבעבועות שחורות, חצבת, צרעת או קורונה. משבר אחד לא יגרום לערים להתפתח מעתה ואילך על פי משתנה בודד — מגפות או משהו אחר.

אם המגפה תחלוף — לא נרגיש בשינוי מכל סוג, אם יתברר שהמגפה היא מצב פרמננטי — העיר תתאים את עצמה. אנשים יסתגלו לתנאים שנוצרו, ובהדרגה הם ייהפכו לשגרה החדשה. השינוי, שאי אפשר לנבא את פרטיו, לא יזדקק להנחיות ממתכננים, ויקרה מהר מכפי שמדמיינים״.

לקריאת הכתבה המלאה בעיתן דה מרקר >