ספטמבר במרכז העיר

שני אירועים גדולים, כנס "ערים חכמות" ו"ליל המדענים", היו במרכז אירועי ספטמבר במרכז העיר

כנס "ערים חכמות": 12-14/9

הכנס האקדמי הבינלאומי הראשון בנושא "ערים חכמות" באוניברסיטת תל אביב נערך בחודש ספטמבר בהשתתפות כ-300 אנשי אקדמיה, תעשייה ורשויות מקומיות וארציות. הכנס נמשך שלושה ימים ושילב הרצאות של חוקרים מתחומי הנדסה, מדעי המחשב, אדריכלות והיסטוריה, במטרה להכיר ולהבין טוב יותר את הטכנולוגיות המתקדמות שיוצרות את הערים החכמות, תוך דיון ביקורתי על צמיחתן ודרכי השפעתן על חיינו.

בין המשתתפים מחו"ל: מייקל באטי מלונדון, צ'רלי קטלט משיקאגו, שרה אנקרנקאו מפורטוגל, ועוד. מאוניברסיטת תל אביב: טובה מילוא ודניאל דויטש ממדעי המחשב, יואכים מאייר וטל רביב מהנדסה, יצחק בננסון מגיאוגרפיה, שולמית וולקוב מהיסטוריה, ועוד.

את ההצלחה של כנס ערים חכמות צריך לייחס גם לסטודנטים שסייעו וגיבו לאורך ההכנות הממושכות בקיץ, ובמהלך שלושת ימי הכנס: ניר קפלן, משה מנדלמילץ, רן פלטה, וניקולס פרנקוס.

המרכז לחקר העיר והעירוניות, בראשותו של פרופ' יובל פורטוגלי, יקיים במשך השנה מפגשים נוספים בהם נבחן גם איך יכולים בני האדם להשפיע על אופני התפתחות הטכנולוגיה, ועל עיצוב חיינו.

משחקי תכנון ב"ליל המדענים": 19/9/2017

בליל המדענים השנה השתתפו מאות ילדים ובני נוער, תלמידות ותלמידים שהגיעו יחד, ועשרות מבוגרים ומלווים. מה למדנו מהם? 

הבית הוא אחד הנכסים היקרים לאדם. איך התכנון העירוני משפיע על הבית שלנו ועל ההרגשה בו? איכות הסביבה, הצביון הקהילתי, החברויות, המסחר – הרבה דברים נקבעים בצורה שאנחנו לא תמיד מבינים. מאות משתתפים, הורים וילדים וחבורות של תלמידים, השתתפו במשחקי התכנון של "מרכז העיר" בליל המדענים, ויצרו יחד הזדמנות ללמוד משהו על התהליכים הנסתרים מהעין (כן, גם מעיני המתכננים והמומחים).

ברחבה המרכזית של בניין מקסיקו פרשנו שטיח רחב, למשחק פיזי, עם מבנים מקרטון ביצוע ודופלקס, שבאופן ספונטני משחזר תמיד אותם עקרונות של צמיחת עיר, כל עיר.

בכניסה לבניין מקסיקו פתחנו מתחם VR  להתנסות במודל תלת-ממד של תל אביב. שימוש במודלים בתלת ממד ובסימולציית VR יכול לעזור בעיצוב הסביבה ובעיצוב החיים בכלל: לשים קסדת תלת-ממד ולצאת לטיול בכיכר ביאליק, כמו לשחק ב-Unity. הפעם התמקדנו בהמחשת התפתחות העיר לגובה, בטיפולוגית הבניינים שהופכים למגדלים ומשנים את סביבתם. משחקי תכנון ב-VR הוא פרויקט של מרכז העיר בשיתוף עם עיריית תל אביב.

הפעילות, בהשתתפות הקהל, היא חלק ממחקר של סטודנט לתואר שני בחוג לגיאוגרפיה, ניסן אלמוג, שמאז הספיק להגיש את עבודת המאסטר שלו. אלמוג הדריך ארבעה מחזורי פעילות, בהנחיית יובל פורטוגלי ובסיוע שני מדריכים מקצועיים. הפעילות כולה נעשתה עם דגמים שנוצרו בחוג לגיאוגרפיה: כ-100 דגמים ישנים, עשויים קרטון ביצוע, ובנוסף כ-180 דגמי בניינים מדופלקס. ראש המעבדה הדיגיטלית של החוג לארכיטקטורה, דן שפירא, והסטודנט עמית רוקח, נרתמו למשימה והדפיסו את הדגמים בהנחיה משותפת של פרופ' יובל פורטוגלי וד"ר אפרת בלומנפלד-ליברטל. המודלים נוצרו לפי טיפולוגית בניינים שהוגדרו במסגרת מחקר נוסף – של הדוקטורנטית ענת גולדמן. הטיפולוגיה של גולדמן גם מככבת בסרטון הווידאו שערך נוי אילן – הסטודנט שפיתח את מערכת ה-VR וניתן להתרשם ממנה כאן (למעלה).

הזמנה לאירוע: https://sciencenight.tau.ac.il/urban-planning-2017

אתם מוזמנים לעקוב אחר עדכונים באתר ובפייסבוק: https://www.facebook.com/TAUCityCenter

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>