ערים צודקות יותר וחכמות באמת

איך לרתום את הטכנולוגיה לטובת העיר והתכנון: ההיתכנות הכלכלית של תכנית רובע 3 בת"א כמקרה בוחן

03 בינואר 2019, 18:00 
גלריה זהזהזה || 24 בדצמבר 2018, 14:15 | אוניברסיטת תל אביב 
בתשלום

 

לא מספיק לומר סמארט סיטי

איך מהפכת המידע יכולה להפוך את מקצוע התכנון ליעיל יותר, צודק יותר, וחכם באמת

 

הרצאתה של דנה חרמש תעסוק בשאלה, איך הטכנולוגיה יכולה לשרת את הערים והציבור ולא להיפך: 

  • באוניברסיטת תל אביב ביום שני, 24.12 בשעה 14:15 (קולקוויום אדריכלות). 
  • בגלריה זהזהזה ביום חמישי, 3.1 בשעה 18:00 (ראו פרטים בהמשך). 

 

תקציר:

ביג דטה וטכנולוגיות חדשניות פותחות את תכנון ועיצוב המרחב לעוד הרבה משתתפים, ואכן, מעגל רחב יותר של גופים, פרטיים וציבוריים, קטנים וגדולים, מנתחים, מעצבים ומשנים את המרחב.

מאידך גיסא, מקצוע התכנון עצמו, המעצב העיקרי של הסביבה האורבנית, כמו גם הכלים והביורוקרטיה שלו, לא השתנו רבות מאז שבני אדם התחילו לתכנן ערים לפני כמה מאות שנים.

באמצעות דוגמה של מחקר מבוסס דטה מרחבי, ממערכת ה-GIS של עיריית תל אביב, להערכת ההיתכנות הכלכלית של תכנית רובע 3 (״דה-מרקר״, יולי 2018), תוצג השאלה: מה הופך עיר לחכמה באמת, למה כדאי לנו להרחיב את ארגז הכלים התכנוני, איזו אחריות יש לנו כלפי הערים שלנו שמרוב שהן חכמות הן לעיתים שוכחות עבור מי הן קיימות, ולמה דווקא אדריכלים ומתכננים ישרטטו את התשובה. 

 

 

סדר היום ב-3.1 בגלריה זהזהזה:

לאחר דברי הפתיחה וההרצאה, יגיבו לדברים ניר יריב מהסדנא לידע ציבורי, נגה מאיירס, מנהלת מאגר ערוצי הידע העירוני בעיריית תל אביב, ואמיתי הר לב, מנכ"ל מודוס. כן ישתתפו במפגש נציגי איגוד המתכננים וייערך דיון עם הקהל. שעת סיום משוערת: 20:30. 

 

  • דנה חרמש: אדריכלית (אוניברסיטת תל אביב, 2013), בוגרת תואר שני ב-Applied Urban Science and Informatics מאוניברסיטת ניו יורק (NYU, 2018) וראש תחום Urban Data and Innovation במשרד DRAW Brooklyn, ניו יורק. במסגרת לימודי התואר השני התמחתה במחלקת תכנון ערים של עיריית ניו יורק, שם הצטרפה למחקר אורבני מבוסס דטה וקוד בצוות התכנון המטרופוליני. היא עוסקת בפיתוח שיטות מבוססות נתונים לטובת תכנון וניהול טוב יותר וצודק יותר של ערים. 
     
  • ניר יריב: מפתח תוכנה שעוסק בקוד ומידע פתוח. יחד עם יאיר אסף-שפירא יזם ומוביל את פרויקט תב"ע פתוחה מבית הסדנא לידע ציבורי. 
    הסדנא לידע ציבורי היא גוף שהקימו אנשי ונשות תוכנה ועיצוב על מנת לקדם פתיחת מידע ציבורי בישראל. לצד פרויקטים ברמה הארצית כמו מפתח התקציב וכנסת פתוחה, פרויקטים כמו תב"ע פתוחה עוסקים ברמה המוניציפלית ומנסים להביא לפני תושבים ופעילים מקומיים מידע שרלוונטי לאזור מגוריהם. 
    לדבריהם, במהלך הקמת ופיתוח הפרויקט נתקלנו במחסומים שונים שהציבו גופי מדינה בפני הגישה למידע, בכוונה ושלא בכוונה, ופיתחנו שיטות שונות לטפל בהם, מפתרונות טכנולוגיים ועד אמצעים משפטיים. כיום אנו מנגישים מידע תכנוני של עשרות רשויות מקומיות, דרך אתר תב"ע פתוחה, דפי פייסבוק וטוויטר והתראות מייל, ולשמחתנו נוכחים בשיפור משמעותי בנכונות המדינה לשחרר מידע לציבור. 
     
  • נגה מאיירס: בוגרת המסלול לתכנון ערים ואזורים בטכניון, עסקה כעשור בתכנון אסטרטגי ביישובים בארץ. משנת 2000 החלה לעסוק בקידום של ערים חכמות ותכנון מבוסס נתונים ומערכות מידע. משנת 2017 היא עובדת בעיריית תל אביב. הצוות שבניהולה, במינהלת הידע העירוני, אחראי על שלושה תחומים עיקריים: ניהול ידע, הפעילות באינטרנט ופרויקטים דיגיטליים, בראשם פרוייקט דיגיתל, אותו תציג בקצרה, ובמיוחד את איסוף המידע, האינטגרציה והמדידה השוטפת הנדרשים ליצירת מוצר מוכוון לקוח. 
     
  • אמיתי הר לב: מתכנן ערים, מוסמך הטכניון, ומומחה לתכנון בשיתוף הציבור, אסטרטגיה ובניית הסכמות. הוא מנכ"ל מודוס, חברת תכנון וייעוץ המתמחה בעיצוב ויישום אסטרטגיות לתכנון בשיתוף הציבור, ובכלל זה תכנון מתארי, התחדשות עירונית, שכונות, תכנון מגזרי ועוד; בעיצוב ומימוש אסטרטגיות לקיימות; בדיאלוג עם מחזיקי עניין בתאגידים גדולים; ובהובלת תהליכים אסטרטגיים במרחב הכפרי. 

 

לרישום: 

  • ההשתתפות באירוע היא בתשלום: 60 ש"ח; 
  • בהרשמה מוקדמת, עד סוף דצמבר: 40 ש"ח;
  • לסטודנטים, לגמלאים ולחברי איגוד המתכננים: 30 ש"ח. 

 

קישור לרישום ולתשלום מוזל (30 ש"ח): PayPal

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>