קול קורא להגשת מועמדות למלגה שנתית לתלמידי תואר שני ושלישי

מלגה שנתית לתלמידי תואר שני ושלישי העוסקים במחקר בסיסי ויישומי בתחומים הקשורים לעיר ולעירוניות. המלגה היא לשנת הלימודים האקדמית 2017-2018
20 מרץ 2017

״מרכז העיר״ — המרכז לחקר העיר והעירוניות באוניברסיטת תל אביב מציע מלגה שנתית לתלמידי תואר שני ושלישי העוסקים במחקר בסיסי ויישומי בתחומים הקשורים לעיר ולעירוניות

המלגה היא לשנת הלימודים האקדמית 2017-2018

הגשות למועמדות תתקבלנה עד ה- 30 לאפריל, 2017

בתחומים הבאים:

• תכנון ועיצוב עירוני (דפוסי בניה ופיתוח, דגמי תכנון ואדריכלות, פיתוח המרחב ציבורי, מגוון וצפיפות, התחדשות עירונית)
  • תחבורה עירונית (מערכות שיתוף תחבורה, מערכות ניתוב חניה, לוגיסטיקה במערכות תחבורה עירוניות, לוגיסטיקה עירונית, GIS, ניתוח צילומי לויין)
  • ערים חכמות (אינפורמטיקה עירונית, מובייל)
  • מורכבות עירונית (היחס בין מרכיבי המערכת העירונית במהלך התפתחותה, מודלים לסימולציה תכנון ובקרה, קוגניציה והתנהגות מרחבית, העיר כמערכת ארגון עצמי)
  • הממד החברתי והפוליטי בעיר (צדק חברתי וסביבתי, אזורי מצוקה וקבוצות מיעוט בעיר, מגדר, משילות, מדיניות תכנון עירונית, כלכלה עירונית, אזרחות עירונית)
  • סביבתיות (אקלים העיר, זיהום אויר, מים ותכנון בר קיימא)
  • היסטוריה וערים (ערים במחקר ארכיאולוגי, התפתחות תופעות חברתיות בערים, ערי עולם, יהדות ועירוניות)
  • העיר והמרחב המטרופוליני בישראל
  • עיצוב מגורים בעיר (משבר הדיור, פיתוח דיור בר השגה וציבורי, שיקולים כלכליים, משפטיים ואדריכליים)

סכום המלגה:

10,000 ₪ לתלמידי תואר שלישי

5,000 ₪ לתלמידי תואר שני

על הפונים להיות סטודנטים רשומים באוניברסיטת תל אביב אשר הצעות המחקר שלהם אושרו. לצורך הגשת מועמדות יש לשלוח תיאור של המחקר (עד 2 עמודים), הצעת מחקר מאושרת והמלצת מנחה לדוא"ל taucitycenter@gmail.com

מועמדים שיתקבלו ייקחו חלק פעיל בפעילויות השוטפות של המרכז הכוללות סמינרים, כנסים וימי עיון.

Developed by